Trakasta_zavesa_interna.jpg

trakaste zavese

Trakaste zavese, elegancija i jenostavnost u jednom

Trakaste zavese su namenjene svima koji u svom domu ili poslovnom prostoru žele spoj elegancije i funkcionalnosti. Izrađuju se od veoma kvalitetnog materijala u trakama različitih dimenzija (127 i 87) i boja (paleta preko 40 razlicitih boja i dezena).
Trakaste zavese su idealno rešenje za velike otvore. Veoma su jednostavne za održavanje. Pored estetske funkcije koju poseduju trakaste zavese omogućavaju regulisanje svetlosti u prostoriji.

 Kako uzeti meru za trakastu zavesu?
U pogledu mera i montaže, trakaste zavese su slične klasičnim zavesama. Sastoje se od garnišne i traka koje se zakačuju na istu.  Širina zavese se određjue tako što se na širinu prozora doda 10% dužine zbog potrebnog prostora za skupljanje traka. Poželjno je da širina u cm bude deljiva sa 11 kako bi zavesa imala ceo broj traka (širina jedne trake je 12.7 cm, a preklop je 1.7 cm). Visina se određuje zavisno od toga, da li želite da zavesa ide od plafona do poda ili do visine radijatora. U obzir je, naravno potrebno uzeti da zavesa ne treba da dodiruje radijator, odnosno pod. Prilikom poručivanja potrebno je da se naglasi da li se montaža vrši u plafon ili na zid iznad prozora.

 Kako montirati trakastu zavesu?
 Montaža trakaste zavese je vrlo jednostavna. Traje 30-ak minuta. Od alata Vam je potrebana električna bušilica (hilti ukoliko se radi o betonskim zidovima) i ručni alat (šrafciger, skalpel, klešta...). Montaža trakaste zavese se značajno ne razlikuje od montaže klasične zavese. Nakon tiplovanja garnišne, trake se okače na ofingere koji se kreću u vagončićima smeštenim u garnišni. U ušivene "džepove" na završecima traka ubacuju se tegovi koji zatežu trake na dole. Tegovi se uvezuju ukrasnim lančićem. Detaljno uputstvo za montažu se dobija pri isporuci trakaste zavese. 

Izbor boja možete pogledati ovde

Powered by WebExpress
129726266 googledcc7204c1ea9e833.html