roletne

Roletne (PVC, Aluminjumske) u raznim bojama

Roletne pomažu održavanju temperature u vašem stanu u letnjem periodu. Potreba za korišćenjem rashladnih uredjaja, pri spuštenim roletnama se znatno smanjuje.
U zimskim danima, uz pravilnu upotrebu, doprinose uštedi toplotne energije do 10 %. Roletne ublažavaju spoljnu buku i sprečavaju neželjene poglede čime čine privatni prostor ugodnijim i intimnijim.
Roletene dodatno doprinose bezbednosti Vašeg doma od provale.

 Kako uzeti meru za roletnu?
 Dimenzija štoka ŠxV sa spoljne strane prozora - vrata umanjiti za po 0,5 - 1 cm sa bočnih strana zbog mogućih neravnina na zidovima (špaletnama) i lakše montaže. Po visini nije neophodno ostavljatii luft. Potrebno je naglasiti sa koje strane roletne će biti vuča tj. gurtna (levo ili desno, gledajući iz unutrašnjosti prostorije). Za povlačenje može biti korišćena gurtna ili kanap (kanap se preporučuje kod PVC stolarije).

 Kako montirati roletnu? 
Montaža roletne na prozor zahteva malo tehničkog znanja i iskustva kao i spretnosti u radu sa ručnim i električnim alatom. Obavljaju ga dva lica i može da se izvrši za 45 - 60 minuta, a od alata Vam je potrebna električna bušilica sa setom burgija do 14 cm, aku odvrtač i ručni alat (klešta, sečice, odvijač, turpija, libela i sl). Detaljno uputstvo za montažu roletne se dobija pri isporuci.

Powered by WebExpress
129726266 googledcc7204c1ea9e833.html