Boje Harmonika vrata

pvc harmonika vrata

Harmonika vrata izrađuju se od PVC lamela širine 10 cm u bojama prikazanim na slici levo. Imaju sopstveni PVC ram i donji klizač od aluminijuma otporan na habanje.
Koriste se kao privremeni pregradni zidovi koji se po potrebi mogu veoma brzo otvoriti ili zatvoriti. Kod manjih prostorija imaju značajnu funkciju jer zauzimaju mali prostor kod otvaranja (ostave, stepeništa, plakari, wc, podrumi i sl.).
Po širini, mogu se izradjivati kao jednodelna ili dvodelna.
U zavisnosti od donjeg klizača, mogu biti viseća sa donjim klizačem ili viseća bez donjeg klizača. Donji klizač je u obliku plastificiranog Al praga u tri boje (beli, čoko ili sivi).

Kako uzeti meru za harmoniku vrata

Prilikom uzimanja mera za harmonika vrata meri se gradjevinska šupljina (širina od levog do desnog bočnog zida x visina od gornje ivice do poda).
Visina harmonika vrata može biti do 260 cm, a širina nije ograničena. Iako visinu možemo izraditi do 260 cm, ipak, ukoliko se vrata svakodnevno koriste, preporučena visina je do 230cm.
Potrebno je da razlika (tolerancija) u visini na levoj i desnoj strani vrata ne bude veća od 1 cm kako bi klizači nakon montaže pravilno funkcionisali.

Kako montirati harmonika vrata

Montaža harmonika vrata zahteva malo tehničkog znanja i iskustva kao i spretnosti u radu sa ručnim i električnim alatom. Obavljaju ga dva lica i može da se izvrši za 60 - 90 minuta, a od alata Vam je potrebna električna bušilica (hilti ukoliko se ugradjuje na betonski zid) sa setom burgija, aku odvrtač i ručni alat (klešta, sečice, odvijač, turpija, libela i sl). Prilikom montaže nije neophodno koristiti pur penu. Za montažu Al praga (donjeg klizača) može se koristiti acetonski silikon radi lepljenja za podlogu.

Slike harmonika vrata možete pogledati ugaleriji.

Cena harmonika vrata je 35 E/m2 bez montaže ili 50 E/m2 sa montažom. Detaljnije možete pogledati u cenovniku.


Powered by WebExpress
129726266 googledcc7204c1ea9e833.html